Resmål Antalyakusten

Sol och bad med långa sandstränder och ljumma kvällar med god mat på trivsamma uteserveringar. Turkiet har de senaste åren blivit svenskarnas nya favoritresmål dels på grund av klimatet men även på grund av den lägre prisbilden i landet.

Längs Antalyakusten finns något för alla. Den som önskar sol och bad i en lugn och behaglig miljö, partyliv, golfresor eller bara en prisvärd semester lär kunna hitta det i Turkiet.

Alanya

Alanya är en klassisk charterort. Alla de stora charterbolagen arrangerar resor hit så räkna med mycket folk och intensiv turism. Här sägs det vara varmt även när det är kallt i övriga Turkiet. Alanya erbjuder milslånga sandstränder och promenadstråk kantade av hotell.
Läs mer om Alanya

Antalya

Detta är den turkiska medelhavskustens huvudstad som ligger mitt emellan de snöklädda Taurusbergen och Medelhavet. Under vissa månader på året kan du åka skidor på förmiddagen, bada på eftermiddagen, shoppa och uppleva turkiskt kulturliv på kvällen. Antalya är en riktig storstad, men saknar de bästa stränderna.
Läs mer om Antalya

Belek

Belek har profilerat sig som den stora golfresorten och den exklusivare semesterorten. Här finns inte så mycket kulturliv utan det är semester som gäller, eller golf på någon av närmare dussinet banor som finns i närheten. Längs stränderna ligger de högklassiga hotellen på rad och byn är liten med ett fåtal åretruntboende. Tröttnar man på resort och byliv är det bara en halvtimme med buss till storstaden Antalya.
Läs mer om Belek

Kemer

Kemer är en mindre badort som till stora delar är nybyggd och inte har någon större turkisk lokalkänsla. Här är det sol och bad som gäller med lugna restaurangkvällar. De bästa stränderna finns vid Phaselis några kilometer bort.
Läs mer om Kemer


Manavgat

Manavgat är en mindre syskonstad till det välkända resmålet Side. Här har människor levt på fiske och jordbruk i århundraden men nu har även moderna resorthotell växt fram vid de långa sandstränderna.
Läs mer om Manavgat

Side

Side är en stillsam badort med långa barnvänliga sandstränder. Stränderna tillhör de bästa på Antalyakusten och shoppingutbudet är också bra. Side har äldre stadsdelar som härstammar ända tillbaks till romartiden och en del kända välbevarade ruiner och kulturminnen.
Läs mer om Side